Voorjaar? Mooi haar!

Een weelderige haardos staat in onze maatschappij symbool voor gezondheid, geluk en succes.
Huid en haar worden de spiegel van ons lichaam genoemd. Het is dus belangrijk van haarverlies en haaruitval vroegtijdig te behandelen. De oorsprong kan erfelijk, seizoensgebonden of hormonaal zijn.

Cyclus

Elk haar maakt een cyclus door: er is een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat van rust naar groei, wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe. Door die cyclus verliezen we elke dag zo’n 50 tot 100 haren. Je moet dus niet ongerust zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche.

Vermijd stress 

Ook trauma’s en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden. Vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis.

Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Gebruik een shampoo en conditioner die u haarwortel versterken. Stimulerende shampoo, barstensvol actieve biosferen en etherische oliën, stimuleert de microcirculatie. Het haar wordt weer sterk en levenskrachtig.  Je kan dit combineren met een haarvitamine.  

Let op uw voeding 

Een evenwichtige voeding is belangrijk voor een gezonde haardos. Zorg alleszins voor voldoende eiwitten (zuivel, vlees, vis, noten…) en eet veel groenten en fruit. Zorg er ook voor dat uw voeding voldoende ijzer bevat. Na een bevalling kan u bloedarmoede door een ijzertekort hebben. IJzer zit vooral in graanproducten, alle soorten vlees, vis en eieren, aardappelen en peulvruchten. 

Vitaminen en mineralen 

Supplementen zoals bijvoorbeeld vitamine B (zoals B7 of biotine), C of E hebben een gunstige invloed hebben op de haargroei. Ook zinksupplementen kunnen helpen bij haaruitval. In geval van een ijzertekort, kan een ijzersupplement wel nuttig zijn. Vraag naar onze voedingssupplementen.