Veilig je haren kleuren

Nu we niet meer bij ons vertrouwde kapsalon terecht kunnen, wagen veel mensen zich aan het zelf kleur van de haren. Wees extra voorzichtig met kleurshampoo’s uit warenhuizen en kies liever voor een producten met natuurlijk bestanddelen.
Onze kleurshampoo’s van PHYTO COLOR zijn op basis van botanische pigmenten en zijn geschikt voor de meeste hoofdhuidjes.

PHYTO COLOR combineert spitstechnologie en kennis van planten om een stralende en glanzende kleur te geven: het dekt 100% grijs haar in één toepassing en garandeert een duurzame kleur.

De verzorgende formule van PHYTO COLOR is zacht voor haar en hoofdhuid en beperkt het risico voor allergie. De romige crème is gemakkelijk aan te brengen, loopt niet uit en kan van wortel tot punt egaal en precies over het haar verdeeld worden.

10 tips voor een veilig gebruik van haarkleuring
1. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor je een product gebruikt en volg deze nauwkeurig op. Voor mengelingen volg je nauwkeurig de vermelde bereidingsvoorschriften.
2. Verwijder juwelen en metalen haarspelden. Vermijd het gebruik van metalen voorwerpen.
Juwelen kunnen je hinderen en het product kan zich ophopen tussen de juwelen en de huid. Daarenboven kunnen metalen voorwerpen nikkel bevatten dat bij sommige mensen allergische reacties veroorzaakt. Metalen kunnen ook reageren met de haarkleurmiddelen. Gebruik dus uitsluitend het materiaal dat bij het product is meegeleverd.
3. Draag steeds de bij het product meegeleverde handschoenen.
4. Bij het aanbrengen van het product moet je elk contact met de ogen, het gezicht, de oren, de handen of andere lichaamsdelen vermijden. Bij contact, onmiddellijk spoelen.
5. Houd je aan de opgegeven inwerktijd, en spoel de haren vervolgens goed.
6. Je mag de haren kleuren tijdens de zwangerschap, behalve wanneer er een tegenindicatie is vermeld op het product. De veiligheid van haarkleurmiddelen wordt ook getest voor zwangere vrouwen.
7. Permanente en semipermanente haarkleurmiddelen worden afgeraden voor de leeftijd van 16 jaar.
Haarkleurmiddelen en in het bijzonder permanente en semipermanente haarkleurmiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken. Wanneer iemand gevoelig is voor een bepaalde stof, blijft dit zo voor de rest van zijn/haar leven. Bovendien kunnen de reacties verergeren en zich uitbreiden tot andere stoffen die bijvoorbeeld gebruikt worden in geneesmiddelen, kleren, inkt, …
Om die reden worden permanente en semipermanente haarkleurmiddelen afgeraden voor de leeftijd van zestien jaar.
8. Ook haarkleurmiddelen op basis van natuurlijke, plantaardige of biologische bestanddelenkunnen allergische reacties uitlokken. Ook de parfums die worden toegevoegd aan de producten kunnen natuurlijke allergene stoffen bevatten.
9. Een voorafgaande gevoeligheidstest wordt over het algemeen aanbevolen op het etiket van permanente en semipermanente haarkleurmiddelen om de risico’s op allergische reacties op te sporen. Een negatief resultaat is echter geen garantie op het uitblijven van een allergische reactie tijdens of na het kleuren van het haar.
10. Gebruik geen haarkleurmiddel:
• Wanneer je allergisch bent voor een ingrediënt vermeld in de ingrediëntenlijst van het product.
• Wanneer je hoofdhuid gevoelig, geïrriteerd of beschadigd is, of wanneer je uitslag hebt in je gezicht.
Wanneer de huid beschadigd of geïrriteerd is of wanneer je uitslag hebt, dan is de huid minder goed beschermd en kunnen de bestanddelen van het haarkleurmiddel makkelijker doordringen, wat het risico op irritatie en allergische reacties verhoogt.
• Om je wimpers of wenkbrauwen te kleuren.
• Wanneer je eerder al reageerde op een haarkleuring of op een tijdelijke tatoeage met zwarte henna.
Wil je thuis zelf aan de slag? Vraag raad bij je apotheker.