Gezond de winter door!

De winter is nu écht begonnen. Zalig om nu warm ingeduffeld de kou te trotseren en een heerlijke wandeling te maken maar de vrieskou kan nefaste gevolgen hebben voor je gezicht en lichaam dat in dit koude seizoen soms ruw aanvoelt! Om nog maar te zwijgen van die verkoudheid die opsteekt of dat griepje dat om de hoek gluurt. Het is dus absoluut noodzakelijk om in de winter extra zorg te dragen voor je lichaam.

Voed je huid

Aandacht besteden aan je huid is belangrijk, omdat je al je verzorgingsrituelen moet aanpassen aan het seizoen. Zodra de winter begint, heeft je huid meer voeding nodig. Vervang de reinigingslotion dan ook door een reinigingsmelk om de bovenhuid te voeden. En zorg voor een hydraterende bodycrème na elke douche of bad.

Vergeet de zonnecrème niet

Ook al zie je de zon niet, toch werken de zonnestralen in op je huid. Of maak het jezelf makkelijk en ga voor een gekleurde dagcrème met UV-bescherming. Op die manier hydrateer je je de huid en bescherm je ze tegen de schadelijke stralen van de zon.

Neem vocht op

Zorg dat je voldoende drinkt, ongeveer acht glazen water per dag. Dit is zowat de goedkoopste schoonheidstip die er bestaat, maar toch vergeten de meeste mensen te drinken. Hydratering van de binnenkant zie je aan de buitenkant. Drink dus veel water voor een goed gehydrateerde, stralende huid.

Vermijd te warm water

Een heet bad of douche kan zalig zijn maar niet onschuldig. Te heet douchen of baden droogt de huid uit. Bovendien gaat je haar er sneller van breken en bevordert het spataders.

Af en toe wat olie

Gebruik oliën om je huid te laten herstellen en celvernieuwing te bevorderen. Oliën werken dieper in, en als je ze met masserende bewegingen aanbrengt zorgen ze voor een betere microcirculatie.

Mooie, zachte handen

Je handen en voeten voelen meestal het eerst droogst aan in de winter. Je handen worden blootgesteld aan de negatieve inwerking van de wind, kou en zon. Denk er dus aan deze te verzorgen met een voedende crème, het liefst met uv-bescherming. Ook voor je voeten gebruik je best een dikke, voedende crème.

Vergeet je haar niet

Ook je haren hebben wat meer bescherming nodig. Kies om je haar tegen allerlei aantasting van buiten te beschermen. Maak kennis met onze producten van René Furterer voor gezond en beschermd haar.

Verhoog je weerstand

In de winterperiode wordt een grote aanslag gedaan op onze weerstand, de kracht van het immuunsysteem. De weerstand gaat achteruit doordat we in de winter meestal het zonnetje moeten missen voor de vitamine D, en er wordt minder vers fruit en groente gegeten, wat weer consequenties heeft voor andere vitamines. Voor de winter zijn een aantal vitamines en mineralen van groot belang, met name om je weerstand op niveau te houden: Vitamines A, C, D, B11, B12 en B6, en de mineralen Selenium en Zink. Vraag naar onze voedingssupplement.