Een veilig alternatief voor chronische pijn

Een natuurlijk alternatief voor cannabisolie! 

Voor het eerst is er een uiterst veilig en doeltreffend alternatief voor cannabisolie op de markt. Om te begrijpen hoe dit product werkt, moeten we even kijken naar hoe ons lichaam reageert bij pijn. 

Ons lichaam heeft een eigen pijnregulerend systeem; ook wel het endocannabinoïde systeem genoemd. Bij letsel, pijn of ontsteking komen stoffen (endocannabinoïden) vrij, die dit systeem activeren, waardoor de signalen van pijn en ontsteking onder controle gehouden worden. Het probleem doet zich echter voor wanneer er een verstoring optreedt in de productie van deze endocannabinoïden. Het gevolg is chronische pijn en ontsteking met een grote impact op de levenskwaliteit van de patiënt. 

 Onderzoek wees uit dat deze verstoring van het endocannabinoïde systeem kan opgevangen worden door de actieve producten die we terugvinden in cannabisolie. Het grote nadeel van cannabisolie is echter dat het ook psycho-actieve bijwerkingen heeft, waardoor men high wordt.  

Gelukkig is er sinds kort een natuurlijk alternatief op de markt nl. PEA (palmitoylethanolamide). 

PEA is één van de endocannabinoïden die door het eigen lichaam wordt aangemaakt bij pijn of ontsteking. Het vermindert ook de afbraak van andere endocannabinoïden stoffen, waardoor deze langer hun activiteit kunnen uitoefenen. De orale inname van PEA heeft geen psycho-actieve bijwerkingen en het is uitermate veilig in gebruik. 

PEA is bovendien ook een natuurlijk bestanddeel van bepaalde voedingsmiddelen (eigeel, pindanoten en sojabonen) en werd recent goedgekeurd voor gebruik in voedingssupplementen in alle landen van Europa, inclusief België. 

PEA kan gebruikt worden als een krachtige pijnstiller bij moeilijk behandelbare pijn: gewrichtsontsteking, lage rugpijn, carpaal tunnel syndroom, zenuwpijn bij diabetes en bij chemotherapie, fibromyalgie, gordelroos en pijn in het bekken.  

Daarnaast is het een snel werkende ontstekingsremmer bij gewrichtspijn. Hier zien we al pijnstillende effecten optreden na ééà twee weken.  

Wil je meer weten over PEA of zijn werking? Vraag ernaar, wij helpen je graag verder!