Een mooie huid? Supplementen helpen

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat je huid ook van binnenuit wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Huidsupplementen

Daarom is het belangrijk de krachtige cocktail van vitaminen en voedingsstoffen in je skincare-crèmes aan te vullen met voedingssupplementen zodat je de huid zowel van binnen als van buiten voedt.

Wat zouden we zijn zonder huid?

De huid houdt niet alleen onze binnenkant in het lichaam, maar beschermt ons ook tegen infecties, straling en uitdroging, houdt ons warm en doet ons er goed uitzien. We zijn er ons vaak niet van bewust in hoe ons eten en drinken de huid beïnvloedt.
De huid is wel ons grootste orgaan en ons enige orgaan dat rechtstreeks in contact komt met de buitenwereld. Ze wordt dus voortdurend aangevallen door omgevingsfactoren, zoals licht, pollutie enzovoort. en raakt hierdoor beschadigd.

Je huid laat je emoties zien – je gaat bijvoorbeeld blozen en vertelt ook wat er binnenin aan de hand is. Zo wordt ze bijvoorbeeld geel bij leverproblemen.

Waarom huidsupplementen slikken?

Voor een gezonde huid heb je dus voedingsstoffen nodig die een effect hebben op je huid. Wist je dat de voedingswaarden van groenten en fruit de laatste 30 jaar sterk gedaald is door pollutie en andere factoren.

Welke supplementen zijn essentieel? 

Vit A is een voedingsstof die de huid gezond kan houden. Vit A ondersteunt het immuunsysteem, onderdrukt het risico op huidkanker en maakt de huid minder zongevoelig. Het ideale vitamine A-supplement bevat ook vit D.
Vit D is niet alleen belangrijk voor sterke botten maar ook voor aanmaak van nieuwe huid.

Waarom antioxidanten slikken?

Vrije radicalen zijn de vijand van je huid.  Ze worden veroorzaakt door zon, pollutie, roken en sommige voedingsmiddelen. Vooral de huidcel is het doelwit van deze vrije radicalen. Hierdoor verzwakt de vorming van nieuwe huidcellen met vroegtijdige huidveroudering tot gevolg.